аялал жуулчлал

Wednesday, May 19, 2010

Хамгийн бохир 5 хүнс

Хүнсний аюулгүй байдлын талаар яригдах болсон энэ үед чухам ямар хүнс хамгийн бохир мөн их нян тээж байдаг талаар танд хүргэхийг зорилоо.

Өндөг
Мэдээж өндөг болгон хүнийг өвчлүүлэхгүй гэхдээ л судлаачдын шинжилгээгээр жилд дунджаар 660,000 хүн муудсан өндөгнөөс болж хордлого авдаг бөгөөд тэдний 300 орчим нь түүнээс болж нас бардаг гэсэн тооцоо гарсан байна. Тиймээс та өндөг худалдан авахдаа юуны түрүүнд хагарсан гоожсон гэх зэрэг ил харагдахуйц шинж тэмдэгийг нь сайн харж аваарай.

Тоор
Тоор хэдийгээр амттай сайхан жимс ч гэсэн хальсанд нь ихээхэн асуудал нуугдаж байдаг байна. Тоор жимс маш зөөлхөн учраас жаахан цохигдох төдийд л муудаж бөөн нян бактерийг өөртөө агуулдаг байна. Тоор 9 төрлийн химийн хортой бодис агуулах боломжтой гэнэ.

Савлагдсан салат
Хэдийгээр гурвантаа угаасан ч нянгүй болчихно гэсэн үг биш юм шүү. Салатаа аягалахаасаа өмнө заавал цэвэрлэх хэрэгтэй

Хулуу
Хулуу болон амтат хулуунаас дээж аван судлахад - судалгаанд орсон хулууны 3,5 хувьд нь хүнээс хүнд халдварладаг хоёр төрлийн нян илэрсэн байна. Импортоор оруулж ирдэг амтат хулуунаас нянгаас гадна хорхой илэрсэн аж. Тиймээс та хулуу болон шийгуа идэх гэж байгаа бол гадар хальсыг нь бүлээн савантай усаар угааж хэрэглэхийг зөвлөе.

Ногоон сонгино
Сүүлийн үед хүнсний ногоог сайн цэвэрлэж хэрэглээгүйгээс болж А гипатит, маш олон төрлийн шимэгч хорхойнууд, халдварлагч нянгууд ихээр илрэх болсон байна. Та гадуур ресторан болон хоолны газруудаар хоол идэхдээ энэ бүгдийг хянах боломжгүй ч гэсэн гэртээ энэ бүгдийг сайтар хэрэгжүүлж байгаарай.
Эцсийн эцэст хүнсний аюулгүй байдал маш ихээр зөрчигдөж байгаа энэ үед та өөрөө л үр хүүхэд гэр бүлээ аюултай байдлаас хамгаалж чадна гэдгээ санаарай. Дээр дурдсан хүнсийг хэрэглэхээсээ эмээх хэрэггүй зүгээр л сайтар цэвэрлэж, дэлгүүрээс худалдан авахаасаа өмнө муудсан эсэхийг нь сайн шалгаж авч заншаарай.

No comments:

Post a Comment