аялал жуулчлал

Thursday, October 29, 2009

хоолны жор: манайхаан

Дүүпүүтэй байцааны ороомог:
Орц: 1 хүний порц-байцааны навч 2 ш, лууван 1ш, нойтон дүүпүү 50-60 гр, ургамлын тос 10 гр, давс , ногооны амтлагч , сүмсэнд: зөөхий 100 гр , гурил давс 2 гр , сармисны гол.
1. Буцалж буй халуун усанд бөөрөнхий байцааны навчийг хийж давс ногооны амтлагчаар амталж 3- 4 минут чанаж дутуувтар болгоод гаргаж сэврээнэ.
2.Дүүпүүг урт савхан хэлбэртэй зүсэж бэлтгэнэ. Зүссэн дүүпүүг кетчуп эсвэл улаан лоолийн соконд дүрж сайтар халаасан тостой хайруулийн тавганд хайрч авна.
3.Чанасан байцааны навчинд хайрсан дүүпүү болон лууван өргөст хэмхийг өнгө оруулан хуйлан ороогоод сармисны ногоон голоор уяж тогтооно.Үүнийгээ тосолсон халуун хайруулд хайрч авна.
4.Зөөхийн сүмс дусааж чанасан луувангаар чимэглэж болно.
Ингээл болоо залуусаа.

No comments:

Post a Comment